Educació Infantil
Objectius
Els objectius de la visita i les activitats proposades per als alumnes d’educació infantil són els següents:
- Els alumnes aprenen què fem a la Fundació Mona i d’on provenen els primats que s’hi allotgen.
- Introduïm als alumnes en el món dels primats: què mengen, on viuen, com es relacionen…
- Els alumnes aprenen les diferències entre animals salvatges i animals domèstics, així com els efectes adversos que té en l’animal salvatge la seva tinença com animal de companyia.
Activitats educatives
L’explicació d’un conte amb el suport d’imatges, on es fa referència del viatge d’un dels ximpanzés des del seu fins a l’arribada a la Mona. En aquest viatge s’explica la finalitat i funció de la Fundació i el procés que poden haver seguit els primats abans d’arribar.
En el conte també s’introdueixen alguns conceptes que ens interessa recalcar durant la visita : la Fundació La Mona no és un zoològic, els primats són animals salvatges, per poder fer la visita cal estar en silenci…
Durada: 30 minuts
Places: 25
Visita perimetral a les instal·lacions on hi ha els primats: zona de sociabilització, zona dels macacos i zona dels ximpanzés. En cada espai s’intercalen visita i explicació de les característiques i de la finalitat de l’espai. Es podem observar els diferents primats que s’hi allotgen.
Es treballen elements bàsics sobre alimentació, comportament i comunicació.
Durada: 50 minuts
Places: 25
L’activitat és un joc de simulació que ens fa fer els diferents papers del procés de la vida dels ximpanzés fins arribar a la Fundació. Els participants, per grups i a través de jocs, recreen el camí que poden seguir els primats.
El joc es complementa amb una activitat d’imitació d’aspectes característics dels ximpanzés i de la seva socialització i vida comunitària. Per fer-ho ens endinsem al grooming en parelles o grups, o fem un senzill taller d’enriquiment.
Durada: 40 minuts
Places: 25